round image on layout top

PASSOFINO

divider image

DANS CLASIC SI MODERN
Trupa „PASSOFINO”
Coregraf: Cornelia Lazăr

Repetiţii:

Sâmbata
9:30 – 11:30 avansati
11:30 – 12:30 grupa I incepatori
12:30 – 13:30 grupa II incepatori

 

J.G.Noverre (numit Shakespeare al dansului) spune : “ Un balet este un tablou, scena este panza, miscarile mecanice ale figurantilor sunt culorile, fizionomia lor este, daca ma pot exprima astfel, penelul, ansamblul si vivacitatea scenelor, muzica special aleasa,decorurile si costumele sunt coloritul sau, in sfarsit, maestrul de balet este pictorul”.

Baletul este o arta complexa care intruneste 3 forme separate de arta: muzica, artele plastice si teatrul. Dansul clasic sta la baza intregului proces de pregatire si formare al balerinului. Studiul dansului clasic constituie un excelent mijloc de educare si dezvoltare armonioasa a personalitatii si caracterului ,dar mai ales dezvoltarea fizica.

La Centrul Cultural ” Ion Manu” din Otopeni functioneaza din anul 1999 un Cerc de Dans Clasic condus de profesoara Cornelia Lazar.  Acesta are 3 grupe: incepatori,avansati si performanta, in functie de cati ani de studiu au parcurs.

Cei mai talentati alcatuiesc formatia de spectacol care poarta numele “ARABESQUE” si care participa la spectacolele Centrului Cultural ’’ Ion Manu ’’ si la festivaluri concurs de profil. Pe parcursul acestor 12 ani, am pregatit mai multe generatii care au participat la  festivaluri concurs municipale, nationale si internationale, si au obtinut numeroase premii. La Festivalul concurs Generatia Mileniului 3 au obtinut locul I din 2004-2008. La Festivalul de Coregrafie pe municipiu au obtinut locul I in fiecare an incepand cu 2004 pana in 2008. Formatiile au mai participat la  “International  Children Festival- Fomged”, in 2006 la Izmir si in 2008 la Istanbul.


Opera comica pentru copii

 Duminica, 17 decembrie 2017 ora 11 – Intrarea libera

citeste

Secrtele Femeilor

7 Decembrie 2017 – Ora 18:30 Scenariu: Ingmar Bergman Distribuția: Anita Björk, Eva Dahlbeck, Maj-Britt Nilsson, Birger Malmsten, Gunnar...

citeste

Don Juan

Duminica – 10 Decembrie 2017 ora 19

citeste


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
2011