contact@ionmanu.ro
Adresa: Otopeni, Strada 23 August, Nr.8,Bucuresti
contact@ionmanu.ro
Adresa: Otopeni, Strada 23 August, Nr.8,Bucuresti

Secretele Femeilor

07 decembrie 2017

7 Decembrie 2017 - Ora 18:30

Scenariu: Ingmar Bergman

Distribuția: Anita Björk, Eva Dahlbeck, Maj-Britt Nilsson, Birger Malmsten, Gunnar Björnstrand, Karl-Arne Holmsten, Jarl Kulle, Aino Taube, Håkan Westergren, Gerd Andersson, Björn Bjelfvenstam

Scurtă descriere: În timp ce își așteptau soții, ca să li se alăture în casa de vacanță de pe malul lacului, cele trei cumnate încep să relateze întâmplări din trecutul lor pentru a face timpul cumva să treacă mai repede. Prima dintre ele, Rakel (interpretată de Anita Björk), își amintește de vremurile când a cedat avansurilor unui vecin, pe nume Kai (interpretat de Jarl Kulle) și descoperă faptul că era la fel de rece și ca femeie adulteră și ca soție. După ce a auzit mărturisirea soției sale, Eugen (interpretat de Karl-Arne Holmsten) a înfășcat pușca sa de vânătoare și a amenințat-o că se va sinucide, dar apoi s-a răzgândit. Căsnicia lui Rakel a devenit suportabilă în momentul când a realizat că soțul ei era complet dependent de ea.

A doua soție, Märta (interpretată de Maj-Britt Nilsson), povestește că s-a întâlnit cu soțul ei, Martin (interpretat de Birger Malmsten), pe când acesta era un artist la Paris. Ea a rămas însărcinată și a refuzat să se căsătorească cu el, datorită dorinței ei de a fi liberă. Totuși, după ce a născut copilul, ea a fost de acord să devină soția lui Martin. A treia femeie, Karin (interpretată de Eva Dahlbeck), anunță încă de la început că povestea ei nu este decât o anecdotă amuzantă. Într-o seară, ea împreună cu soțul ei Fredrik (interpretat de Gunnar Björnstrand), un afacerist convins și oarecum infatuat, au rămas blocați între etaje, în liftul din apropierea apartamentului lor. După ce discută despre activități extraconjugale, cei doi ajung să șifonează hainele de gală, sărutându-se. Fredrik îi promite că va deveni un soț mai devotat și mai iubitor. Dimineața, o dată cu eliberarea din lift, Fredrik se întoarce în mod automat la vechile obiceiuri. Deîndată ce Karin termină povestea, ajung la casa de vacanță și soții. În timp ce ele se grăbesc să îi întâmpine, sora mai mică a Märtăi, pe nume Mai (interpretată de Gerd Andersson), care ascultase poveștile, fuge cu băiatul pe care îl iubește. Tânără și naivă, ea este convinsă că va avea o căsnicie perfectă!